söndag 4 oktober 2009

Afternoon Tea



Vi gjorde Clotted Cream, Snittar och scones.

Clotted cream
6 dl vispgrädde. Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det sjuda. Häll ner grädden i en skål som placeras i kastrullen och låt den stå i 1 ½ timme. Rör inte om i grädden eller Flytta kastrullen under tiden. Grädden får heller under inga Omständigheter Koka. Ta skålen ur vattenbadet efter 1 ½ timme och ställ den i kylskåpet Mellan tio till tolv timmar. Det översta lagret i gräddskålen har bildat en "kaka" och det är vad som är clotted cream. Rör kakan till en smidig kräm.

Scones
225 grader i 10 minuter
3 3 / 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör
2 msk socker
1 ägg
1 dl mjölk.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smör och socker och finfördela smöret med en gaffel tills det bildar en grynig massa. Vispa upp ägget och blanda det med mjölken. Rör om försiktigt men inte Mer än nödvändigt. Kavla ut degen, ca 2 cm TJOCK, på mjölat bakbord och skär ut fyrkanter. Lägg dem på en smörd och mjölad plåt (alt. bakplåtspapper). Pensla dem med lite mjölk.

Snittar
Vi använde mörkt och ljust bröd - hade på Leverpastej och gurka på ena och skinka och tomater på andra och skär ut Trekanter.

1 kommentar:

  1. Det lät jättesmarrigt!
    Måste prövas!

    Tack för din kommentar...just nu befinner jag mig i ett sorts vakum...hoppas bara att alla fortsatta utredningar kring Alvas grad av Autism går fort...så vi kan ge henne den hjälp som just hon behöver.

    Hälsa familjen!

    Kram,
    Kusin Anette

    SvaraRadera