torsdag 24 december 2009

3 sorters sallader: julsallad från medelhavet, svensk julsallad, tomat- och fetaostsallad

Julsallad från Medelhavet

  • 200g rödkål, skivas tunt
  • 2 röda äpplen, tärnas
  • 1 påse mâchesallad
  • 1 tsk flingsalt stöts samman med
  • 1 tsk finhackad rosmarin och tilllsätt
  • 4 msk olivolja och vänd runt
  • 50 g pinjenötter, rostas
  • 200 g fetaost smulas sönder och vänds ner bland övriga ingredienser
  • kärnor från ett granatäpple strös över salladen

Svensk Julsallad

  • 2 tomater klyftas
  • 1 gurka tärnas
  • 1 rött äpple tärnas
  • 200 g julost tärnas
  • 1 röd lök tärnas
  • salladskål
  • 1 burk konserverade ananasskivor tärnas

Blanda ihop ingredienserna. Serveras med en tomatpurédressing

  • 1 del vispad grädde
  • 1 del gräddfil
  • 1/2 del majonnäs
  • 1/8 del tomatpuré
  • salt och peppar efter smak

Tomat- och fetaost sallad

  • 1 tärnad gurka
  • 1 klyftade tomater
  • 1 tärnad rödlök
  • 1 pkt fetaost

Blanda ihop ingredienserna. Serveras med vitlöksdressing
1 del vispad grädde
1 del gräddfil
1/2 del majonnäs
pressad vitlök efter smak
salt och peppar efter smak

Och inte minst, GOD JUL!

1 kommentar:

  1. Mums så gott och rent av nyttigt..himmel det skulle minsann vara på sin plats med sallad nu efter all julmat..

    SvaraRadera