söndag 28 februari 2010

Korv stroganoff och en allmänt torftig dag!

Igår var vi bortbjudna på en elegant trerättersmiddag med fin dukning och delikat mat (vi väntar med spänning på recepten). Efter dessa utsvävningar för både ögon och gom framstår dagens enkla rätt som både trist och dessutom allmänt torftig.

Men god, vilket är en tröst den dag vi ska borra upp en gardinstång för att skydda kläderna mot vårsolen i den fönsterförsedda klädkammaren (Arkitekten som ritade vårt hus måste ha haft otur då han tänkte, den dag han placerade ett stort fönster i klädkammaren. Vi var å andra sidan inga ljushuvuden som inte reagerade på detta förrän vi väl hade flyttat in).

Korv stroganoff

  • 4 gula lökar tärnas och steks i smör tillsammans med
  • 3 finfördelade vitlöksklyftor
  • 400 g falukorv, tärnas och steks med löken
  • 1 burk majs
  • 1 pkt krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • vitpeppar och salt efter smak

Bryn löken och stek med korven. Häll i resterande ingredienser och låt koa i ca 5 minuter. Servera med pasta.

2 kommentarer:

  1. Korv stroganoff är gott...prova att fräsa bacon och sedan korven i baconfettet...mmmums, tycker jag!

    Det är ett tag sedan jag tittade in här...måste läsa ikapp alla goda recept ni delar med er!

    Här snöar det för tredje dagen...men bara 6 grader...alltid något att glädjas åt!

    Alva påbörjade sin kortisonbehandling idag...hoppas att det hjälper henne och att hon slipper de hemska biverkningar som ibland följer med...

    Ha det gott!

    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  2. Har inte alls något emot denna rätt, tycker den kan vara väldans god ibland, hoppas ni haft en skön helg, kramen

    SvaraRadera