torsdag 25 februari 2010

Pilgrimsmusslor med bacon och örtsås

Idag har Sigrid och jag varit i farten hela dagen. En given dag för något snabblagat med andra ord.
Pilgrimsmusslor med bacon och örtsås.
  • 140 g bacon som klipps i lagom stora bitar och knapersteks
  • 12 pilgrimsmusslor som steks i flottet som blir kvar av baconbitarna.
Låt först baconet knaperstekas och lägg sedan pilgrimsmusslorna i samma stekpanna, med baconflottet kvar. Stek någon minut på varje sida.

Örtsås
  • 5 finhackade charlottenlökar
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt och vitpeppar efter smak
Stek löken i en kastrull tills den har blivit mjuk. Klipp ned persilja och basilika och häll över matlagningsgrädden. Låt puttra i cirka 5 minuter. Salt och krydda. Mixa samman ingredienserna med en mixer.

Serveras med kokt potatis.

1 kommentar:

  1. Här bjuds man på underbara recept, ni skämmer bort oss..så härligt att jag fann er..hur går det för er, har ni möjlighet att komma...ha nu en skön helg, KRAM

    SvaraRadera