tisdag 2 mars 2010

Vanlig och inbakad pizza

I pizzatermer är jag svag för calzone. Inte p.g.a. den specifika fyllningen, utan just det att den är inbakad, så slipper man alla hårda kanter. Makens smak är totalt tvärtom. Varför då inte göra båda varianterna?
Degen
  • 1 pkt jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader Celsius
  • 13 dl vetemjöl, lämna litet till utbak
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olja

Blanda ingredienserna ordentligt och låt det jäsa i en bunke i cirka 1 timme. Dela degen i två delar. Kavla ut ena delen på ett mjölat bord och placera på en bakplåtspappersförsedd plåt. Lägg på topping och grädda i mitten av den 225 grader varma ugnen i cirka 12-15 minuter.

Gör likadant med andra delen av degen, fram till att toppingen är på. Ta upp kanterna och tryck dessa mot varandra. Gräddas något längre än den förra i ugnen.Topping 1

  • 1/2 pkt passerade tomater
  • 300 gram skalade räkor
  • 2 skivade tomater
  • 100 g riven mozzarella
  • 2 krm chilipeppar
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
Topping 2
  • 1/2 pkt passerade tomater
  • 1 pkt italiensk lufttorkad skinka
    2 skivade tomater
  • 1/2 kruka basilika, använd bladen
  • 100 g riven mozzarella
  • vitpeppar efter smak

1 kommentar:

  1. Hemlagad pizza är inte helt fel, det serveras här hemma då och då, hoppas ni haft en bra dag, kram

    SvaraRadera