fredag 23 april 2010

Ostron med champagne i glasen

Ibland känns det väldigt lyxigt att invänta att barnen somnat innan man verkligen frossar loss i något lyxigt, varför inte ostron? Egentligen smakar ju inte ostronen i sig så mycket, det är mest litet sälta, men det känns väldigt lyxigt OCH fräscht tycker vi. Några droppar citron på ostronet och så rakt ner i svalget - mmmm härligt. Till detta ett litet glas champagne, mer behövs inte för att helgen ska få en riktigt romantisk start.

Att öppna ostronen kan ju vara ett meck i sig - vi har faktiskt köpt en ostronkniv - med ett rejält stopp efter själva knivbladet - rätt redskap gör en hel del av jobbet. Man håller ostronet med den platta sidan uppåt och smyger in med kniven mellan över och underdel av skalet. Sök efter muskeln som håller samman ostronet (delen som sitter längst bort från "gångjärnet"). Det är muskeln som ska skäras av och sedan bänds ostronet upp.

1 kommentar:

 1. Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

  Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

  Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

  Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

  Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

  Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

  http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

  MVH/

  Calle Nilsson

  Concealed Wines

  SvaraRadera