fredag 23 april 2010

Ostron med champagne i glasen

Ibland känns det väldigt lyxigt att invänta att barnen somnat innan man verkligen frossar loss i något lyxigt, varför inte ostron? Egentligen smakar ju inte ostronen i sig så mycket, det är mest litet sälta, men det känns väldigt lyxigt OCH fräscht tycker vi. Några droppar citron på ostronet och så rakt ner i svalget - mmmm härligt. Till detta ett litet glas champagne, mer behövs inte för att helgen ska få en riktigt romantisk start.

Att öppna ostronen kan ju vara ett meck i sig - vi har faktiskt köpt en ostronkniv - med ett rejält stopp efter själva knivbladet - rätt redskap gör en hel del av jobbet. Man håller ostronet med den platta sidan uppåt och smyger in med kniven mellan över och underdel av skalet. Sök efter muskeln som håller samman ostronet (delen som sitter längst bort från "gångjärnet"). Det är muskeln som ska skäras av och sedan bänds ostronet upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar