måndag 12 april 2010

Oxsvanssoppa

Oxsvanssoppa, 6 portioner
  • 1,3 kg oxsvans
  • 4 msk smör
  • 280 g bacon
  • 2 morötter
  • 4 gula lökar
  • 2 purjolökar
  • 1 hel bit rotselleri
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe persilja
  • 3 liter vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kryddnejlikor
  • 20 vitpepparkorn
  • 1 msk salt

Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Bryn kött och bacon i smöret i en stekpanna. Fräs därefter grönsakerna lätt. Flytta över allt till en gryta, eller kastrull, av modell större än stor. Häll på vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka under lock i tre timmar. Minst.

Om man tittar på rätten tillhör den kanske inte fem i topp av allt man lagat. Men doften! Vilken doft!

2 kommentarer:

  1. Älskar denna soppa, vad roligt att du lagt märke med årstidväxlingarna på min header, kram

    SvaraRadera
  2. Sv: Tack så jätte mycket! Och alla kan fotografera, det gäller bara att få till ljuset rätt! Testa dig fram så kommer du få helt underbara bilder! Ha en skön kväll. Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera