tisdag 20 april 2010

Pizza med crabsticks och musslor

Pizza har den stora fördelen att man kan ha den med allsköns smaker på den. Idag kände vi för litet av "havets läckerheter".

Pizza med crabsticks och musslor, 4 port

Botten

  • 3 dl ljummet vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 pkt jäst
  • ca 7-8 dl vetemjöl

Blanda samman ingredienserna i en bunke, spar litet av vetemjölet till utbaket och låt det jäsa i cirka 1 timme. Knåda degen ordentligt och kavla sedan ut degen till 4 små eller 2 stora delar.

Fyllning

  • 1 pkt krossad tomat
  • 2 tsk oregano
  • 1 konservburk musslor (utan skal)
  • 16 st crabsticks
  • 300 g riven ost
  • salt, peppar och cayennepeppar efter smak

Fördela fyllningen över pizzabottnarna och grädda pizzorna i 200 grader C. i 20-25 minuter, tills osten har smält och pizzan har fått en ljusbrun färg.

1 kommentar:

  1. Tur att jag fortfarande ät mätt när jag hälsar på hos frestarna....:) ikväll blev det carbonara och det mättar länge...kramen

    SvaraRadera