fredag 14 maj 2010

Vi har blivit utvalda till en tapastävling tillsammans med 99 andra mat- och vinbloggare!

Concealed Wines har inbjudit de, i deras tycke, 100 bästa mat- och vinbloggarna att delta i deras tävling "Årets tapaskreatör" och göra tapas som ska passa till deras sydafrikanska vin, gjort på chardonnaydruvan av van Loveren. Kruxet är att vi blev inbjudna 3e maj, men på ett äldre inlägg (ett om ostron från April) och vi har inte förstånd att kolla eventuella kommentarer som görs bakåt i tiden. (Och ändå vadar vi inte direkt i kommentarer - hur gör andra?) Tävlingen var redan igång, sista dagen för anmälan var 10 maj och vi har inte lyckats få in vårt recept ännu...så.... tja vi får väl se, kul att man hade uppmärksammat våran blogg, oavsett om vi får vara med i själva tävlingen eller inte!!! Vi känner oss väldigt hedrade.

Vi rusade iväg till systembolaget i förmiddags, för att inhandla vinet - en sommarnyhet på systembolaget och för oss, vi har varken provat vinet eller producenten tidigare. Visst är det ett pr-trick, men ett trevligt sådant, tycker vi. Så här kommer vårt förslag som vi tror skulle passa till nämnda vin:

Laxtapas med vaniljlaxfärs insvept i rökt lax
 • 400 g laxfilé
 • 1 vaniljstång
 • 1/2 tsk vitpeppar
 • 1/2 citron
 • 150 g rökt lax i tunna skivor
 • 1 gurka skivad med osthyvel på längden
Kör laxfilén i mixern tillsamman med vitpeppar och den halva citronen. Dela vaniljstången på mitten. Skrapa ur vaniljfröna och blanda ner i laxmassan. Lägg en klick laxmassa i en skiva rökt lax och rulla ihop. Gör likadant tills alla laxskivor tagit slut. Lägg rullarna i frysen, för att underlätta att få fina snittytor då Du ska skära dem i lagom stora bitar före servering. Lägg en klick laxmassa på de långa tunna gurkskivorna och rulla samman till små fina munsbitar.

Och gå gärna in på http://www.concealedwines.com/ och kolla tävlingen....

1 kommentar:

 1. Hej! Man kan få ett e-postmeddelande varje gång man får en kommentar, kolla inställningarna! Vi fick också inbjudan till den där tävlingen, det blev nåt fel där...
  Hoppas ni haft en underbar dag i sommarsolen, det har vi!
  Kram på er

  SvaraRadera