söndag 1 augusti 2010

Färden går till Mumindalen!

Vi startade resan 20.10 från Stockholm mot Åbo. Klockan 6.35 svensk tid anlände man så till Åbo. Det gäller att samla ihop sig hyfsat snabbt, då båten lämnar Åbo hamn dryga timmen senare. Vi hade packat lätt för att kunna frakta runt våra saker på rygg och på vagnar under dagen, för att sedan ta kvällsbåten tillbaka till Sverige. Då vi tycker om att gå, promenerade vi till Åbo centrum för egen maskin, varefter vi valde en buss till Nådendal. Bussarna går varje kvart så det krävs inga större ceremoniella inslag för att hinna med. Nådendal var en vacker trähusstad med mycket av den "gamla" charmen bevarad. Mumindalen ligger på en egen ö - som man når via en lång träbro.
Hela ön är både väl och finurligt bearbetad. Vi var där i 5-6 timmar och det kändes som att det var fullt tillräckligt med tid för att verkligen hinna undersöka ön och prova de aktiviteter som erbjöds. Visst var det barnens dag, men jag måste säga att även Anders och jag hade en riktigt rolig dag!
Arvid kramade de olika muminfigurerna, Sigrid var avsevärt mycket mer återhållsam. Väl hemma fick vi ta ner Muminfiguren, som alltid prytt hennes sänggavel, innan hon kunde somna.
Maten var måhända inte av det finstämda gastronomiska slaget. Vi testade "Muminmammas kök" där man serverade buffet med potatismos, köttbullar och annat som brukar falla barn i smaken. Det gjorde det - Arvid och Sigrid länsade sina tallrikar. Det gjorde deras föräldrar också.
Då vi var åter på färjan, ville Arvid och Sigrid vara kvar i bollhavet, länge, länge. Att de egentligen var alldeles för trötta gick de inte att ta miste på, men de var väldigt glada och fina, varför det kändes helt rätt att låta dem få njuta av sin resa. Och det var DERAS resa från början, mitten, slutet.

1 kommentar:

  1. Moi moi! Kul att det blev så lyckat! Muminfigurerna ser verkligen kramvänliga ut, men de är ju stora också, så jag kan förstå att det blev lite för mycket av det goda för minstingen.

    SvaraRadera