torsdag 19 augusti 2010

Örtmarinerade pilgrimsmusselspett med ljummen potatissallad

Örtmarinerade pilgrimsmusselspett
  • 20 st pilgrimsmusslor

Marinanden till pilgrimsmusslorna

  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 finhackad vitlök (inte klyfta, vi talar en halv vitlök)
  • 1 dl olja
  • salt och peppar

Blanda samman marinaden i en bunke och rör ner musslorna. Låt marineras någon timme. Ta upp musslorna och trä dem på vattenindränkta trägrillspett. Grilla dem sedan någon minut per sida.

Ljummen potatissallad

  • 1 kg rengjord färskpotatis (jag körde dem några varv i potatisskalmaskinen)
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad grädlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1/2 finhackad vitlök
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 tärnad grön paprika
  • 1 tärnad gurka
  • 3 dl créme fràiche

Koka potatisen i 10-15 minuter och låt svalna något. Blanda samman med övriga ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar