måndag 9 augusti 2010

Ungersk gryta

Den ungerska yran fortsätter ett tag till...

Ungersk gryta, 8 personer
1 kg grytbitar
4 gula lökar
4 msk smör att steka i
4 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong
2 tsk salt
2 krm peppar
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 gula paprikor

Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Rör i paprikapulvret. Blanda i köttet och de krossade tomaterna. Salta och peppra. Sjud på svag värme i minst en timme. Späd under sjudningen med buljongen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda dessa i grytan när en kvart av sjudningstiden återstår.
Servera med pasta.
Till detta drack vi vårt nya favoritvin, Paptag, som vi blev förälskade i när vi var i Budapest. Mer om detta vin finns att läsa i ett tidigare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar