tisdag 2 november 2010

Getostpaj

Vissa dagar har jag en svårslagen matlagningskreatörslust. Andra dagar är det viktigaste att lyckas prestera någonting enkelt men ätbart. Denna rätt är så mycket mer än bara ätbar i all sin enkelhet- den smälter då den nuddar gommen...
Getostpaj

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smör
  • 3 msk mjölk

Fyllning

  • 200 g getost
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 squash
  • salt och peppar efter smak

Blanda ingredienserna till pajdegen och låt vila i kylen 1/2 timme. Tryck ut degen i små smorda formar. Förgrädda i 200 grader C. i 10 minuter.

Mixa samman fyllningen och fyll i formarna. Grädda i 225 grader C. i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar