måndag 29 november 2010

Överbakad sejfilé med matvete

En väldigt lämplig snabbmat - även för småbarnsfamiljer - 45 minuter efter att vi hade kommit hem, blöjbyte, inte helt okomplicerad avklädning, assistans på toaletten för 4 åringen....så stod maten på bordet. Både 2-åringen och 4-åringen tyckte dessutom att det var riktigt gott och åt som om de aldrig sett mat förut.

Överbakad sejfilé med matvete
  • 1 pkt sej eller annan vit fisk,
  • 1 tsk salt,
  • 1 krm peppar,
  • 50 g pinjenötter (som försteks i en torr stekpanna),
  • 2 finhackade rödlökar,
  • 2 dl riven västerbottenost,
  • 1 burk tomat i olja (finhacka tomaten, ha med oljan)

  • 1 krukor rucola

  • 12 dl vatten,
  • 1 tsk salt,
  • 6 dl matvete
Blanda alla ingredienserna till smeten som ska på fisken. Lägg fisken i en smord form. Fördela hälften av sörjan på fisken. Låt gräddas i 225 grader C. under cirka 15 minuter.
Koka matvetet i det saltade vattnet i cirka 15 minuter. Dra av från plattan och låt stå i 5 minuter. Blanda ner andra delen av smeten samt rucolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar