tisdag 14 december 2010

Julkalenderns innehåll dag 8-14, pappersvikningar---och ett litet luciatåg

Detta med nya pappersvikningar varje dag i julkalendern har visat sig vara en succé - Sigrid, som föredrar askarna och julgranshjärtana tar med sig den nya varje morgon till dagis, för allmän visning - Arvid, som föredrar de små huvudbonaderna, leker med sina vid köksbordet - de har antagit olika personligheter och samspråkar med varandra.
Nästan alla dessa vikningar har presenterats tidigare på denna blogg. Undantaget är propellern längst fram till höger, den kommer som servettbrytning i januari. Övriga vikningar är servettbrytningarna; trollkarlshatten, kungakronan, sailormössan, segelbåten/tuppkammen, kardinalshatten och rosen.
Både Anders och jag arbetade hemma idag - vi ville inte riskera eventuella tågförseningar eller annat som kunde riskera vår närvaro då vår lille tomta och vår lille pepparkaksgubbe skulle göra entré...Vi var en smula amatörmässiga och ropade på Sigrid då vi fick syn på henne, varvid hon lämnade luciatåget omedelbart. Arvid däremot höll ut hela tiden. Han såg ut att trivas med uppmärksamheten, även om en luciakrona kom att skymma honom varje gång jag tog en bild...nesligt värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar