söndag 19 december 2010

Julköttbullar

Jag är väldigt svag för citrussmaker i mat. Detta gäller såväl fisk- som kötträtter. Här följer en liten berättelse om vad som kan hända när 1 kg nötfärs plockar upp två liftande apelsiner...

Apelsindoftande julköttbullar
1 kg nötfärs
2 apelsiner
4 skivor formbröd
8 schalottenlökar
2 ägg
2 msk gula senapsfrön
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
lite smör att steka i

Riv apelsinskal och pressa ut apelsinsaften (i olika kärl). Finfördela formbrödet efter att först ha tagit bort kanterna. Blanda brödsmulorna med apelsinsaften.
Skala och hacka löken. Blanda nötfärs med det apelsinsaftindränkta brödet, apelsinskal, lök, ägg, senapsfrön, salt och peppar.
Forma köttbullar i önskad storlek och stek i lite smör. Färdigt!

2 kommentarer:

  1. Men duuuu, det där låter riktigt gott och definitivt något jag skall testa! Om jag lyckas ta mig till affären för att köpa lite köttfärs, vill säga. Här är ju mer snö är vad detta vintervädertafatta land klarar av, så samhället har avstannat lite...

    Nu håller vi tummarna för att mina föräldrar kan landa på Heathrow imorgon!

    Kram på er!
    Helena

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Med en älgjägare i huset blir det en del kött per år och trevligt med nya köttbullsrecept!

    SvaraRadera