tisdag 15 februari 2011

Citron fourré, boeuf bourguignon och chokladmousse

Lördag och vi städar, lagar mat och förbereder inför kvällen - våra vänner Anders och Jessica kommer på middag. Ute är det svinkallt och trevligt besök är på ingående. Ja, det fanns definitivt förutsättningar för en lyckad kväll. Och en lyckad kväll blev det!

Citron fourré
4 citroner
6 sardiner i olja
8 svarta kärnfria oliver
salt
peppar
0,5 tsk fransk senap
3 msk crème fraiche
1 burk svart kaviar

Jämna till botten på citronerna. Skär därefter av toppen på citronerna och spar locken. Gräv ur citronerna och spar innandömet i en skål.
Mosa sardinern. Hacka oliverna och blanda med fisken. Tillsätt salt, peppar, senap samt lite av citronfruktköttet. Blanda slutligen i crème fraiche.
Fyll citronerna med blandningen. Toppa med kaviar och lägg på locket.
Vi fick hjälp med städningen!

Boeuf bourguignon
Receptet till boeuf bourguignon hittar du här
Chokladmousse
Receptet till efterrätten hittar du här

1 kommentar:

  1. Det där receptet slänger vi i prova på högen direkt, låter verkligen som det passar oss perfekt.
    Inte illa med städhjälp, kan behövas ibland.

    SvaraRadera