måndag 21 februari 2011

Frukostbröd på kefir

Vi har litet ont om mjölk i kylskåpet nu på morgonkvisten och tanken på att hasta iväg till affären just vid denna tidpunkt kunde kännas mer lockande.
Man tager vad... I vårt fall rörde det sig om en oöppnad Kefir, men det hade gått bra med en hel del annat också.

Frukostbröd på Kefir
  • 50 g smält smör
  • 8 dl Kefir
  • 1 pkt jäst
  • 2 dl havregryn
  • 10 dl vetemjöl, mer till utbaket
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg för pensling
  • sesamfrön till gardnering

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner smör och Kefir. Blanda ordentligt. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Knåda degen på bakbordet och gör bollar av det. Klip ett kryss i mitten och låt jäsa i 30 minuter. Pensla på ägget och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader C i cirka 15-20 min.

5 kommentarer:

  1. ser gott ut.
    Ha en bra dag!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Kefir har vi inte sett på evigheter, finns det fortfarande? Jo, det bör det ju göra efter som ni hade det hemma... dum fråga:)

    SvaraRadera
  3. Åh, ÅH så gott det ser ut! Nu blev jag rysligt sugen på att baka lite bröd, även om jag nog får hitta på något utan Kefir i detta filmjölksfattiga land... :-)

    Hoppas allt är bra med er!
    Kram,
    Helena

    SvaraRadera
  4. Finfina bullar! Gör min egen kefir sedan ett par veckor tillbaka, här i Italien är det inte så tillgängligt... Bullarna blev toppen men fixa till receptet och säg när jästen ska i ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i! :) Tjaaa, när blandade du i jästen? ;)
      Det borde väl vara i samband med kefiren och med är "vanlig jäst" och ihop med mjölt om det är torrjäst! Tror jag!!!
      Egen KEfir!!1 Hur i all sin dar gör du det?
      //Lena

      Radera