måndag 28 februari 2011

Torsk i grönmögelostcréme med ris

Arvid var sjuk hela förra veckan, varför vi turades om att vara hemma Anders och jag. Det är som om ena sjukdomen avlöpte efter varandra, han såg verkligen eländig ut vår febrige lille parvel, men vid gott mod. Matlagningen tvingades retirera litet till förmån för andra aktiviteter som stod högre i kurs.Vissa rätter ser tråkigare ut än de förtjänar. Denna är vansinnigt god och enkel.

Torsk i grönmögelostcréme

  • 800 g torskfiléer
  • 50 dl creme fraiche
  • 150 g grönmögelost
  • salt och peppar
  • olja att smörja ugnsformen med

Lägg torken jämnt i en smord ugnsform. Smula sönder osten och blanda väl med créme fraiche. Tillsätt salt och peppar. Bred ostkrämen över fisken och ställ in i ugnen i 200 grader C. i cirka 30 minuter. Servera med ris.

3 kommentarer:

  1. Det var sannerligen en ovanlig smakkombination! Inget jag skulle våga prova, men vem är jag att kasta första grönmögelosten...?

    /herr H

    SvaraRadera