måndag 7 februari 2011

Vildand med rotfruktsgratin

Härom veckan blev vi inspirerade av Mårtenssons trevliga blogg att göra en rotfruktsgratin. Dessutom hade vi en vildand i frysen - en perfekt kombination.

Rotfruktsgratin
  • 4 morötter, skalas och skivas
  • 1 kg potatis skalas och skivas
  • 5 gula lökar, skalas och skivas
  • 1 liter mjölk kokas
  • salt och peppar efter smak
  • 4 dl riven västerbottenost

Varva rotfrukterna i lager på lager i en ugnsfast form. salta och peppra litet mellan varven. Häll över den kokande mjölken. Fördela osten i ett täcke överst. Ställ in i 175 gr. C. ugn och låt gå i drygt 2 timmar.

Vildand, 4 pers
  • 2 frysta vildänder
  • 1 dl farinsocker
  • salt och peppar

Klappa in salt och peppar på ovansidan - strö sedan över farinsockret och ställ in i den 175 grader C. varma ugnen i cirka 1 timma.

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut.
    Ha en bra vecka.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Så kul att ni fick lite inspiration från oss, ser gottigt ut!

    SvaraRadera
  3. Vad drack ni till...? Har en mycket bestämd åsikt om vilken druvsort jag skulle välja och den börjar på P...

    SvaraRadera