tisdag 19 april 2011

Frasvåfflor och pannkakor!

Våfflor och pannkakor i samma måltid? Ja, varför inte. Med cider som dryck. Fast ska jag vara ärlig så är svart kaffe min favoritdryck till dessa maträtter. Lena och barnen föredrar mjölk. Kall sådan för Lena och Arvid, "jam mölk" för Sigrid. 3o sekunder i mikron blir bra. Frasvåfflor med grädde: 4 msk smör, 6 dl vetemjöl, 4 dl kallt vatten, 6 dl vispgrädde. Smält fettet och låt det svalna. Vispa ihop mjöl och vatten. Vispa grädden så den blir tjock. Blanda grädden med övriga ingredienser. Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Pensla laggen med smör. Behövs endast för första våfflan. Pannkakor: 5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 12 dl mjölk, 6 ägg, smör till stekning. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Grädda i lämplig stekpanna. Tillsätt lite smör för varje ny pannkaka som ska gräddas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar