söndag 3 april 2011

Getostrisotto med fläskfilé

Våren låter vänta på sig. Vissa små tecken kan noteras, men dessa utraderas strax av den envist kvarvarande vintern. Det känns nästan som att man har att göra med en ytterst retsam person: "Jag ska inte ge mig av än, det ska jag inte!" Vad gör man? Ja, mysiga helger hemmavid med lite tomtpyssel känns lagom. Gärna med lite varmande mat när eftermiddagen går mot kväll. Getostrisotto med fläskfilé 1,2 kg fläskfilé 2 tsk salt 0,5 tsk peppar smör till stekning Risotto: 2 gula lökar, finhackade 1 dl olivolja 6 dl avorioris 4 dl vitt vin 1,2 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 2 knippen grön sparris, i mindre bitar olja att steka i 200 g getost Putsa och skiva fläskfilén. Salta och peppra. Stek tills bitarna blivit genomstekta. Fräs löken i oljan, rör i riset och fräs innan du kort därefter häller i det vita vinet. Låt koka på svag värme under omrörning. Späd med buljong allt eftersom vätskan kokar in. Fräs undfer tiden sparrisbitarna i lite olja. När risotton puttrat i 30 minuter och all vätska kokat in kan getosten och sparrisbitarna läggas i. Servera med körsbärstomater.

1 kommentar:

  1. Wow, det måste vi prova nästa gång det är tid för risotto. Hamnar direkt i prova på högen!

    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera