tisdag 12 april 2011

Indien möter Skandinavien i en fiskcurry

Medan Arvid och Sigrid hoppar på studsmattan just hemkomna eftr dagis, passar jag på att slänga ihop denna maträtt. Mellan varven vill de ha varsin kopp mjölk uppskickat på mattan men för övrigt råder ett väldigt lugn därute. En jätteskön start på en vardagskväll. Fiskcurry med lax 1/2 lax, benad och färdig 1 tsk salt saften från 1 lime 3 msk solrosolja 1 gul lök, finhackad 1 msk curry 1 zuccini, tärnad 3 dl kokosmjölk 2 msk hackade färska korianderblad ris till servering Gnid in laxhalvan med limesaften och saltet. Låt marinera i kylen i cirka 30 minuter. Ugnsbaka i 200 g ugn i cirka 15 minuter. Stek under tiden löken i olja, lägg i zuccinin och häll över kokosmjölken. Låt puttra i 5 minuter. Rör ner de färska korianderbladen och servbera med lax och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar