söndag 17 april 2011

Marockansk kanelkyckling med bulgursallad med ett härligt örtsmör som dressing

Denna helg hade vi beslutat oss för att en av oss, Anders, skulle få bestämma vilka två viner som skulle serveras och den andra skulle få prova blint. Det enda jag visste om Anders vinval var att det rörde sig om två vita viner. Av någon outgrundlig anledning hade jag hade fått för mig att det rörde sig om två smöriga vita viner gjorda på övervägande del chardonnay. Varför inte testa en kycklingrätt med, för oss, litet ovanlig kryddning? Marockansk kanelkyckling med bulgursallad 1 kg kycklinglårfiléer 1 msk malen kanel 1 msk salt 4 vitlökskryddor, krossade 1 dl olivolja svartpeppar Vispa samman allt utom kycklingen i en skål. Lägg kycklingdelarna i en plastpåse, häll i olje/kanelblandingen i påsen och låt det blandas runt ordentligt. Låt stå 30 minuter. Häll påsinnehållet i en långpanna och stek det i 175 grader varm ugn i cirka 30 minuter. 500 g grön sparris, bryt av den torra delen och koka i lättsaltat vatten i 4-5 minuter. Låt rinna av. 1 pkt blandad quinoa, kokas i enlighet med anvisningarna på paketet, och ställs att svalna. 30 cocktailtomater blandade sallader (det Du hittar av gröna salladsblad i handeln) 2 gurkor, som delas i tre delar på längden och skivas i långa stavar, att dekorera kanterna på serveringsskålen med. 2 avokador, skärs i klyftor Örtsmör 200 g smör, smältes långsamt 2 vitlöksklyftor, krossas och rörs ned 1 msk balsamvinäger 1/2 dl hackad persilja 2 msk finhackad körvel 2 msk finklippt gräslök. Blanda samman salladsinnehållet och ringla örtsmöret över. Dukningen borde kanske ha gått i mustiga färger, men jag var helt inne på det lätta, skira. Servettbrytningen, fransk lilja, har vi presenterat tidigare. På bordet hade vi små värmeljus i silverspräckliga glas som stod på en miniplateau. Vita orkidéer var placerade direkt på bordet och i höga glasskålar med lock, sådana som man brukar ha godis i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar