torsdag 21 april 2011

Påskpyssel: rymdraketer istället för påskägg och bordsdekorationer med fjädrar

Vi och två andra familjer har som tradition att träffas på middag hemma hos herr L. varje långfredag. En företeelse som vi ser fram emot hela familjen. Arvid har funderat på om han inte kunde göra egna påskägg till sig själv, Sigrid och de andra två barnen, Viktor och Julia. Just nu är rymden och mumindalen två stora intressen för vår lille parvel. Varför inte förena dem till ett muminhus som rymdraket? Perfekt att fylla med godis dessutom.
Anders är måhända inte fullt lika road av servett- och pappersvikningar som jag är - men han är helt klart min överman då det gäller att rita. Barnen beställer och Anders ritar. Arvid har alltmer börjat ta över ritandet för sin egen del, men Sigrid begär allt mellan resväskor, gubbar, gummor, fåglar och elefanter. När pappa väl har klippt ut sakerna leker hon med dem i timmar - elefanten har långa samtal med resväskan om livets väsentligheter.
Bordsdekorationen görs enkelt av urklippta halvcirklar i valfri färg som limmas samman till en kon och en fjäder placeras i fogen.
Äppelträdets avklippta grenar håller på att slå ut i blom på vårt hallbord - en fröjd för ögat då man kommer hem.

1 kommentar:

  1. Superfint pyssel - jättesöta "muminraketer" och de små bordskonerna är ju en toppenidé! Det ser så gulligt ut när Sigrid sitter där bredvid Anders och inväntar sitt "beställningsverk". Ibland får man jobba extra hårt som förälder...! :-)

    Glad påsk önskar
    Helena med familj

    SvaraRadera