torsdag 12 maj 2011

Köttbullar i tomatsås

Vill man att alla fyra familjemedlemmar ska äta med god aptit är köttbullar ett säkert kort - här med en doft av Italien.
Köttbullar
1 kg nötfärs
5 vitlöksklyftor
5 msk potatismjöl
4 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
5 msk smör
Blanda färsen med finhackad vitlök, potatismjöl, salt och peppar. Forma bullar i önskad storlek. Stek i smör i ett par minuter.
Tomatsås
4 gula lökar
2 paket krossade tomater (2 gånger 400 g)
2 dl vatten
Skala och finhacka löken. Lägg löken i den stekpanna det nyss fanns köttbullar i. Fräs i ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och låt det hela puttra i fem minuter.
Potatismos
2 kg potatis
4 msk smör
3 dl mjölk
2 tsk salt
Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med smör och mjölk. Stöt sönder poatisen och vispa med elvisp om en fin puré önskas,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar