lördag 7 maj 2011

Moussaka

Förra söndagen hade jag lovat Arvid och Sigrid att servera blodpudding till middag. Samtidigt kunde jag känna att just blodpudding är så väldigt enkelt att fräsa iordning på en vanlig vardagskväll. Vore det inte roligt att testa något som vi inte har ätit så ofta och som det kan vara svårare att hinna med en vanlig vardag? Sakta lyckades jag få över barnen så att de gillade tabnken på något annat än den både utlovade och efterlängtade blodpuddingen. Jag har under flera veckor haft medelhavsmat för ögonen. Moussaka - mmmmmmmm...om mamma själv får bestämma.
Moussaka, i långpanna
  • 3 auberginer, skivade
  • 800 g nymalen lammfärs
  • 2 gula lökar, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 1 burk tomatkross
  • 2 dl aivar relish
  • salt och peppar
  • 4 ägg

  • 1 l yoghurt naturell
  • 1 dl parmesan, riven

Halstra aubergineskivorna i en panna. Lägg hälften som ett bottenlager i en smord långpanna, placera resten på en tallrik. Bryn färsen i en smörförsedd stekpanna i cirka 5 min. Häll ned gul- och vitlök och stek i 15 minuter. Tillsätt tomatkross, aivar relish, salt och peppar och låt puttra i cirka 15 minuter. Placera köttfärssåsen över bottenlagret med auberginer i långpannan. Placera ett ytterligare lager aubergineskivor. Vispa samman yoghurt ochägg och sprid överst i långpannan. Toppa med den rivna parmesanen. Sätt in i 200 grader C. varm ugn i cirka en timme. Servera.

1 kommentar:

  1. Tack för era gratulationer i vårt kök! Ja, boxrar låter onekligen trevligare än rabiessmittade hundar:)

    Ha en fortsatt bra helg!

    SvaraRadera