tisdag 3 maj 2011

Postgårdsromantikerns vintips 23

Heretat de Cesilia Monastrell 2005, nr 72402 i beställningssortimentet, 149 kr
Ett spanskt rödvin gjort på druvan monastrell. Monastrell heter i Frankrike mourvèdre och det är under det namnet och från det landet vi provat druvan tidigare. Då i form av det alldeles utmärkta vinet La Bastide Blanche. Det var ett tag sedan vi drack det, men jag vill minnas att det var riktigt gott. Nåväl, nu var det dags för en spansk motsvarighet i ungefär samma prisklass.Viner på druvan blir smakrika, kompakta, alkohol- och tanninrika. Så också detta spanska vin. En alkoholhalt på 14,5 procent gör att man känner av vinet lite mer än vanligt. Mörka bär, lakrits, lite choklad och vanilj och en värme som nästan omsluter en.
Vi tyckte båda att vinet var riktigt gott även Lena kanske inte tjatat lika mycket om det så här i efterhand. Nu ska vi botanisera i beställningssortimentet och se vad det har att erbjuda i monastrell/mourvèdreväg. Så får vi inte glömma mataro, som druvan också kan heta.

1 kommentar:

  1. Då var det alltså detta vinet som vi blev intresserade av i ett annat inlägg. Kul att läsa lite mer om det, nu ska vi bara komma ihåg att beställa det också. Har just kommit på att man ju kan göra det över internet nu på systembolaget, en genialisk idé!

    SvaraRadera