tisdag 24 maj 2011

Trerättersmiddag på Långholmen

Meny
Kräftfylld serranorulle
Helstekt oxfilé med pancetta och haricots verts
Chokladtryfflar
Vinval

Då dessa hette "Långholmens rödvin" respektive vita vin var det en smula svårt, men båda skulle vara Frankrikebaserade. Förrättsvinet bestod av sauvignon blanc och till huvudrätten var det syrahdruvan i glaset.Håller man sig borta från internernas tårtbitar som de motionerade i och själva fängelsecellerna, är det inte mycket på Långholmen som väcker kalla kårar idag - en grön vacker lunga mellan Kungsholmen och Södermalm. Husfasaderna är betydligt skönare att skåda än mycket nytt som har byggts i staden på senare tid.Restaurangdelen är riktigt vacker - speciellt den delen med kristallkronor i taken...Oxfilé ska man inte göra alltför mycket med -det är att förstöra köttet - en snabb stekning någon minut eller två per sida , inget mer... Jag tyckte mig känna igen våra egna chokladtryffelförsök här, även om dessa måhända var skönare att skåda....
Även om det är roligt att laga mat och duka fint...är det väldans trevligt att glida med som gäst mellan varven...

1 kommentar: