torsdag 2 juni 2011

Fyra olika dukningar både i skiraste försommarinspiration och barnkalas med mumininfluenser


Från och med lördag kl 13.00 till onsdag kväll hann vi fira av Arvid med inte mindre än fyra kalas/middagar. Därtill hann han även bli firad på sitt dagis, så nu måste man nog anse att han har firat sin femårsdag ordentligt. Middagen första dagen, den som kom efter lunchen 7 sorters pajer, 7 sorters kakor...var inget direkt Arvidrelaterad middag. Vi brukar bjuda på middag i samband med släktkalasen vid Arvid och Sigrids födelsedagar. Några släktingar har en bit att åka, varför det känns litet futtigt med bara en lunch.... Eftersom syrenerna blommar och luktar så vackert just nu hade vi placerat dem i vaser runt om i huset mmmmmmm...
Vid första lunchen hade vi dukat bordet med en vit duk över filtduken. Duken pryddes med bladgirlanger i två olika nyanser av grönt. Servettbrytningen samt de skira gröna pappersvikningarna som dekorerade bordet heter lönnlövet och tillvägagångssättet har beskrivits i bloggen tidigare. Matsilvret vi använder är genomgående från "Uppsalamodellen".
Dagen gick mot kväll och det var dags att duka upp till middag. Vi prydde bordet med ljusgrön duk som vi dekorerade med sammanlagt 3 meter plastpärlor (som är väldigt lika riktiga, så länge man inte känner på dem) och syrener. Sex vita ljuslyktor (som vi köpte in till vårt bröllop för sex år sedan - trots flitigt användande har de inte tagit slut ännu!!!) och två ljuslyktor i Shabby-rost dekorerade bordet. Servettbrytningen heter palmbladet och beskrivning kommer i en blogg nära Dig till hösten.Det såg riktigt vackert och skirt elegant ut om jag får säga det själv. Hur vi hinner bryta så många servetter då vi har 10-14 gäster på plats??? Vi gör dem innan, oftast dagar innan om vi ska ha många gäster - ofta blir brytningarna dessutom bättre av att de får ligga till sig.
Lördagen övergick i söndag och kl 14.00 skulle 13 barn anlända.

Eftersom vår lilleman är förtjust i Mumintrollet och hans vänner kändes det kul att duka bordet med muminhus i lämplig storlek. Jag hade gjort 30 stycken likadana - hälften för dekoration och hälften som "godispåsar" att hitta vid barnkalasets avslutande skattjakt. Arvid och jag klurade ut dem tidigare under dessa ändlösa vabdagar i våras. Hur vi gick tillväga hittar Du här.
Då muminhuset gick i blått och rött kändes det vettigt att även låta övriga dukningen gå i samma färger - blå duk och röda servetter. Servettbrytningen Sidney - kommer som en beskrivning en fredag i höst i en blogg i Din närhet. Några av våra kakfat går dessutom helt lämpligt i röda nyanser.

Så kom onsdag den 1 juni - den riktiga födelsedagen. Arvid hade hissats hela dagen på dagis och nu var det dags för hans föräldrar att bekänna färg...

Inför första lunchen, den på lördagen, hade jag vikt för många lönnlöv, alla släktingar som vi tänkte kunde komma kom inte, varför jag helt lämpligt använde de som var kvar. Bortsett från tallrikarna, vita äggformade som jag fick i morsdagspresent i söndags, var mycket lika i första och sista dukningen. På sista har vi dock rostfria fiskbestick vid tallrikarna...

3 kommentarer:

  1. olika och fina dukningar.
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt URLÄCKRA dukningar! Ett underbart inlägg där läsaren liksom får följa med under helgens olika firanden och tillställningar. Nu är jag riktigt inspirerad att duka fint och bjuda in till middag!

    Verkligen inspirerande inlägg!

    Stor kram,
    Helena

    SvaraRadera
  3. WOW! Kan inte säga något annat för jag är helt mållös över hur vackra dukningarna är!

    SvaraRadera