tisdag 14 juni 2011

Vår sexåriga bröllopsdag

Lena och jag träffades för sju år dedan. Det kändes väldigt rätt direkt. Värderingar, humor, intressen, livssyn, ja mycket stämde överens. Men det fanns skillnader också. Jag är inte lika historiaintresserad som Lena och Lena kommer aldrig att bli tårögd över en ny låt med Status Quo. Eftersom det kändes väldigt bra hände saker och ting väldigt fort - för fort kanske en och annan i omgivningen tänkte. Men som sagt, vi trivdes och fungerande så bra ihop så det hade bara känts fånigt att skynda långsamt bara för att. För sex år sedan gifte vi oss.
För fem år sedan föddes Arvid och två år senare fick han, och vi, sällskap av Sigrid. Ja, det har verkligen hänt mycket på kort tid. Särskilt om man betänker att varken Lena eller jag hade haft ett förhållande som varat längre än ett halvår innan vi träffades. Innan jag träffade Lena brukade jag tänka "Hur vet man när det verkligen känns rätt?" Idag har jag svaret: Det vet man! Så då kan vi luta oss tillbaka då? Nej, det tror jag inte. Även en aldrig så bra relation kräver omvårdnad och omsorg.

Dagen till ära åt vi oxfilé, pasta och en sås bestående av 6 dl vatten, två grönsaksbuljongtärningar, två knippen bladpersilja och 150 g smör som blandats, mixats och värmts upp.

Vinet vi firade med var Clos Galena 2004 (Priorat), nr 97932, 249 kr som är det godaste och mest välbalanserade Prioratvin vi någonsin druckit. Det är slut på Systemet, men vi hoppas på att hitta några flaskor när vi åker till Spanien i sommar.

Älskar dig, Lena!

5 kommentarer:

  1. Kära bröllopsdagsfirare,

    Åååh, vilket underbart kärlekfullt inlägg att vakna upp till! Och tänk att det redan har gått sex år sedan ni gifte er!! Tiden går fort när man har kul... eller har små barn som får tiden att gå ryslans fort :-)

    Varmaste gratulationer på dagen och stor kram till er alla,
    Helena

    SvaraRadera
  2. STORT GRATTIS till er båda!!!
    Så härligt när allt stämmer och man bara klickar (det känner vi absolut igen)! Och absolut-varför vänta, men vet ju inget om hur morgondagen ser ut, lika bra att köra på!
    Gillar skarpt att ni serverar barnen mjölken ur fina glas också, de behöver också känna sej speciella och extra festliga:)

    SvaraRadera
  3. Jättestort grattis på er bröllopsdag!!

    Vi ska bli föräldrar för första gången i september o därför har bloggen avstannat..matlust, orken osv har inte varit desamma!Men chokladen består! :)
    Kanske kommer jag igen!

    Ha en jättefin sommar! Chocoholic Jessica

    SvaraRadera
  4. Tack för era fina kommentarer allihopa!!

    Helena: Ja, tiden har gått fort. Har vi setts efter det? Skulle verkligen vara kul om du hade möjlighet att hälsa på oss om/när du besöker Sverige i sommar!

    Mårtensson: Det känns när man läser er blogg att ni har det mysigt ihop! Ni verkar också ha samma intressen och syn på saker och ting.

    Jessica: Förstår absolut om det inte funnits möjlighet att blogga! Men när ni landat i allt det nya och känner att orken börjar komma tillbaka börjar du säkert att blogga igen. Det är skönt att ha en egen liten oas att krypa in i. Särskilt när man blivit förälder.

    Vintomas: Tackar. Vi får höras mejlledes för att boka in ett besök i det postgårdsromasntiska hemmet. Du måste ju se vår altan!

    Varma hälsningar
    Anders

    SvaraRadera