torsdag 4 augusti 2011

Familjen N på middag

Familjen N med barnen E och O kom över på middag. E går på samma dagis som Arvid och Sigrid och O kommer att börja även han när han har åldern inne. Vi trivs att umgås familjevis och att de bara bor ett stenkast bort gör ju inte saken sämre.
Lena hade gjort crêpes till förrätt, jättegoda sådana, och jag hade gjort potatisgratäng och entrecote till varmrätt. Lenas chokladefterrätt har hon berättat om i ett tidigare inlägg.

Vinerna vi drack, ett vitt och ett rött, var båda franska:

Domaine FL Le Chenin 2009, Anjou, Frankrike, nr 2197, 119 kr
Mycket friskt vin med toner av äpplen, citrus och något honungsliknande. Gott, men inget vi nödvändigtvis måste köpa igen.

Château Peyros Vielles Vignes 2005, Madiran, Frankrike, nr 90079, 120 kr
Det här vinet köpte jag flera flaskor av när jag upptäckte hur gott det var. Lena gillade det inte när vi drack första flaskan, men nu tyckte hon om det. Med 80% tannat är vinet strävt och fylligt. Choklad, blåbär och en rostad ton med vanilj ger den trevliga helheten. Mat till är nästan ett måste...

1 kommentar:

  1. Nu har vi börjat med en mapp i vår "spara-mapp" till era vintips! Vi insåg att det var alldeles tvunget faktiskt och förstår inte alls hur vi har klarat oss utan tidigare:)
    Detta tipset sparat o klart.

    Ha en härlig helg på er alla 4,
    Mårtenssons

    SvaraRadera