fredag 12 augusti 2011

Servettbrytning Fisken nr 1

En perfekt servettbrytning om man har tänkt sig litet havsinspirerad mat.Fisken 1
  • Vik de yttre kanterna mot mitten, vik servetten, fyrdubbelt.
  • Veckla ut och vik på motsvarande sätt från andra sidorna.
  • Veckla ut servetten
  • Servetten är nu indelad i 16 lika stora rutor.
  • Vik in de 2 nedre yttersta 1/16 delarna längs deras diagonal.
  • Vik in servettens yttre sidor mot mitten.
  • Vik upp rektangeln på mitten.
  • Vik ner den övre delen.
  • Vik fram så att det bildas en triangel längst ner, se vänstra radens nedre bild och mittenradens övre bild.
  • Fäll ut högra sidan bakom rektangeln. Gör likadant med vänstra sidan.
  • Vänd på servetten och vik diagonalt nertill och upp så att övre kanten kommer kant-i-kant med bakomliggande kant.
  • Vik fram yttre övre kanten ned mot nedre mitten. Vik upp den nedre kanten så att den kommer i nivå med den övre kanten (=en fena).
  • Gör likadant på andra sidan.
  • Vänd på servetten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar