lördag 10 september 2011

Rostbiff och varm potatissallad

Receptet till rostbiffen är till stor del från Allt om mats stora kokbok, potatissalladen är en helt egen komposition. Till min hjälp hade jag dessutom vårt 5-åriga kocklöfte, Arvid.
Rostbiff
1,5 kg rostbiff
2 tsk salt
svartpeppar
2 dl färdig BBQ-sås (jag valde en rökt variant)

Gnit in salt och peppar. Smeta in hela rostbiffen med BBQ-såsen. Sätt in en termometer och skjut in den i ugnen på 120 grader tills dess innertemperatur visar på 60 grader C.

Varm potatissallad
2 kg färskpotatis, skalas lätt och delas på mitten
1 rödlök, tärnad
1 grön paprika, tärnas
1 röd paprika, tärnas
1 gul paprika, tärnas
1 gurka, tärnad
5 dl keso
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Koka potatisen. Blanda samman alla infgredienser försiktigt , men ordentligt.
Till detta drack vi något som har lurpassat i våra gömmor sedan hösten 2004 - en australisk Elderton Cabernet Sauvignon från Barossa i Södra Australien från 2001!!!! En riktig fullträff!! Jag vet inte om det var att producenten är litet utöver det vanliga, eller om tanniner och annat har slipats av med tiden - för detta var ett sanslöst gott vin! Ett vintips är på ingång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar