tisdag 27 september 2011

Rött vin från Brasilien

Vi var bjudna till våra goda vänner familjen J i lördags. De bor ett stenkast ifrån oss och har barn i samma åldrar som vi har. Dessutom har de en liten E som endast är sex veckor. Jättesöt! Trots alla bestyr med en så liten familjemedlem så bjöd de på en imponerande höstmiddag. Strongt! Kvällen blev så där trevlig som den brukar bli med familjen J. Nåväl, Lena kommer att skriva om middagen i ett eget inlägg framöver, så jag övergår gå nu till att skriva om vinet de bjöd på:
Rio Sol Cabernet Sauvignon Shiraz, Brasilien, 2010, nr 90394, 60 kr
Eftersom vårt vinintresse är tämligen känt hos våra bekanta fick vi chansen att gissa. Både Lena och jag hamnade snabbt i Sydamerika (rätt), för att därefter hamna i Chile (fel). Argentina? (fel) Jaså, ett ovanligt vinland. Brasilien? (rätt!) Hmm, är det inte lite cabernet sauvignonkaraktär bakom den snällare framtoningen (delvis rätt). Jaså, shiraz också. Där ser man!
Väldigt framträdande frukt, svarta vinbär och vanilj. Ett absolut prisvärt vin från ett vinland man inte kommer i kontakt med varje dag. Kul att prova!

1 kommentar:

  1. Så kul, lika otippat vinland som Thailand ju! Låter så spännande så det måste vi prova. Hoppar genast vidare till systembolagets sida,
    tack för tipset...

    SvaraRadera