lördag 8 oktober 2011

Postgårdsromantikerns vintips 28

Celeste Crianza 2007, Miguel Torres, Ribera del Duero, Spanien, nr 73022, sex flaskor för 1056 kr i beställningssortimentet.
Återigen ett vintips på ett Torresvin. Återigen ett vintips på ett vin ur beställningssortimentet. Återigen ett vintips på ett vin som endast kan köpas i förpackning om sex flaskor. Vad hände med fantasin? Blev den kvar på pendeltåget?
Nej, det handlar mer om att en av Postgårdsromantikerna har utvecklat ett allvarligt beroende. Det yttrar sig i att man hela tiden vill dricka spanska rödviner från Ribera del Duero och Priorat. Men jag har läst att det går över. Det är bara att vänta ut, likt en segdragen höstförkylning.
Lenas arbetskollegor vet att hon har ett stort vinintresse. Därför kom det sig att en av kollegorna en dag frågade om hon var intresserad av en flaska Celeste. Hon hade åkt med Eckerölinjen mellan Grisslehamn och Eckerö. Just på Finlandsfärjorna verkar Torres ha inmutat sitt revir och där finns många av hans viner att hitta. Och man behöver inte köpa dem sex och sex. Nåväl, Lena blev ju jätteglad över kollegans vänliga förfrågan. Fast gladast blev nog Lenas make! Vilket gott vin! Lite vanilj på Spanienvis, men tuffare syror och tanniner än vad man hittar i Riojaviner, som i likhet med viner från Ribera del Duero har tempranillo som viktigaste druva. Jag kan tycka att många Riojaviner är för snälla och då är det kul att ha upptäckt Ribera. Tuffare, eldigare, strävare, men ändå med den där trevliga spanska , mjuka vaniljtonen. Tar man och skruvar upp reglagen lite till hamnar man i Priorat, som har ännu mer av allt (förutom vaniljen, som snarare är nedtonad).
Det blir inngen torr höst med Torres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar