tisdag 15 november 2011

Farsdag! Squashplättar och Pepparkaksplättar

Farsdag och Anders fäbless för pannkakor har inte vikit en millimeter sedn vi träffades. Ett utmärkt tillfälle att testa några nya varianter med andra ord.
Squashplättar
1 kg riven squash
2 charlottenlökar, finhackade
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Blanda samman ingredienserna och låt vila någon kvart. Smeten är tämligen tjock varför det är lättast att steka dem 2 och 2 i stekpannan, cirka 2 minuter på vardera sidan. Servera med turkisk yoghurt och rom. Pepparkaksplättar
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk ingefära, mald
2 tsk kanel, mald
1 tsk nejlika, mald
3 ägg
1 dl socker
5 dl mjölk
1/2 dl sirap
Blanda samman ingredienserna och låt vila någon kvart. Smeten är tämligen tjock varför det är lättast att steka dem 2 och 2 i stekpannan, cirka 2 minuter på vardera sidan. Servera med äppelmos och glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar