tisdag 29 november 2011

Getostquesadilla

Köttfärs och bröd i samma rätt - som gjort för barn! Eller? Nej, av någon anledning ratade de denna till synes barnvänliga rätt. Kanske vetskapen om att de denna fredagskväll skulle få både pepparkakor och kexchoklad efter maten blev för uppstressande. Nåja, vår väl inkörda "Fem tuggor till, annars blir det ingen efterrätt" fick plockas fram. Och den efterlevdes. (Lena och jag skulle egentligen behöva "Fem tuggor mindre, annars blir det inget vin!". Men det blir liksom inte av...)
Getostquesadilla med bönsalsa
1 kg nötfärs
2 påsar taco kryddmix (två gånger 40 g)
2 dl vatten
200 g getost
1 burk soltorkade tomater
1 rödlök
3 burkar kidneybönor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
12 stora tortillabröd
Fräs färsen i en stekpanna. Tillsätt vatten och kryddmix. Koka ihop i 7-8 minuter. Smula i getosten. Spola av bönorna med kallvatten och låt vattnet rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Salta och peppra.
Bred ut köttfärsen på ett bräd och rulla så det får en tunnbrödrulleliknande utseende. Servera med bönsalsan.
Till detta drack vi det riktigt goda vinet Barolo Serralunga d´Alba 2007, nr 2305, 235 kr. På samma sätt som viner från Rhônedalen i Frankrike kommer lite i skymundan bakom Bordeaux och Bourgogne kommer viner från Piemonte i Italien lite i skymundan bakom amaronevinerna. Synd! Eller kanske bra, faktiskt. Viner från Rhônedalen och Piemonte är oftast riktigt prisvärda! Så också detta vin. Strävt, druvan heter ju nebbiolo, körsbär, kakao och rätt mycket strövt te. Någon viol, som ska vara nebbiolos lilla signum, kände vi dock inte. Gott, så gott!

1 kommentar:

  1. Getost till taco-mat har jag aldrig provat, men det låter väldigt gott. Fast kanske bättre för vuxna än för barn?
    Hälsar Dillen som tror sig vara vuxen, i alla fall när det gäller mat

    SvaraRadera