lördag 7 januari 2012

De fyra årstidernas dukning; på ett och samma bord vid samma tillfälle

Denna dukning hade vi klurat på under några månader faktiskt. Varför inte duka fyra olika dukningar vid ett och samma tillfälle? En dukning per årstid? Ju mer vi klurade desto roligare tyckte vi att temat var. Ska man uttrycka sig helt korrekt rör det sig snarare om fyra högtider, men vi tyckte att detta fick passera, då de infaller under varsin årstid; Vår - Påsk. Här hade vi en ljusgrön duk med matchande ljus och linneservetter, även dessa i en ljusgrön nyans. Servetterna var brutna som påskharen. På bordet hade vi lagt påskägg samt även dekorerat med en tupp och höna i keramik. Servisen är genomgående från Villeroi & Bochs "French Garden" på denna del av bordet. Sommar - Midsommar. Här är duken mellanblå medan servetterna, brutna som svanar, är vita linneservetter. Mitt på denna del av bordet tronar svenska flaggan omgiven av en blomsterkrans omgivna av två ljusstakar med ljusblå stearinljus. Porslinet på denna del av bordet kommer genomgående att gå i blått och vitt. Höst - Halloween. Här hade vi valt duk och servetter av orange linne. Servetterna är brutna som Trollkarlshatten. På bordets mitt ligger här plastpumpor runt en tennljusstake innehållande två svarta lackljus. Tallrikarna här är genomgående helt svarta under kvällen.Vinter -Jul. Här hade vi lagt fram en rödrutig duk och placerade röda servetter på tallrikarna. Servettbrytningen är medeltidsskon, även kallad toffeln. Porslinet är genomgående det vita "Sansoussi" från Rosenthal här. Mitt på bordet står fyra vinrödmålade metalljusstakar med hjärtan på, omgivna av röda paket vikta i origami.I bakgrunden spelade vi De fyra Årstiderna av Vivaldi för att ytterligare förtydliga vårt tema. Som en extra krydda hade vi styrt ut oss i de olika årstiderna. Anders bar en kycklinggul skjorta, Sigrid hade sin ljuvligaste gula sommarklänning med blommor på, jag var halloweenhäxa och Arvid hade sin tomteutstyrsel.Verkligen en rolig idé om man är på det humöret...

5 kommentarer:

 1. Helt underbart!

  Jag såg en meny som skulle passat lite till detta på "Här är ditt kylskåp" för någon tid sedan.

  En utlandssvensk, jag tror han var extremskidåkare, blev serverad trerätters som skulle symbolisera påsk, midsommar och jul!

  SvaraRadera
 2. Superbra :)) lägger det till mina "prova på" idéer :)

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig idé, serverades det sill undrar vi? Mest för att sill ju är ständigt återkommande vid tre av de största högtiderna:) :)
  Eller kanske pizzan "fyra årstiderna"?

  SvaraRadera
 4. wonderful table dekoraton, i like it very much, exuse my english
  Frauke of north germany
  i found you by swenglish home

  SvaraRadera
 5. Fröken Dill: Tackar! Hmmmm...menyn, där måste jag erkänna att vi helt föll igenom - blev inga årstider att tala om - nu, efteråt kan vi inse att det borde vi ju ha gjort!!!
  Maugosha: Vad kul, ska bli kul att skåda framöver.
  Mårtenssons kök: Silla HADE onekligen varit klockrent. Men som sagt våra temaidéer tycktes ebba ut efter dukning, utstyrsel och musikval...
  Frauke: Thank you!

  SvaraRadera