tisdag 31 januari 2012

Dumplings fyllda med fläskfärs och räkor

Jag har blivit litet nyfiken på detta med Dumplings.Inte så konstigt kanske de finns ju numera överallt!!!
Dumplings fyllda med fläskfärs och räkor
Won-tondeg:
2 dl vatten, kokande
6 dl vetemjöl
2 äggulor

Blanda alla ingredienser till en fin deg. Går bäst i matberedaren. Låt vila i en halv timme, inslagen i en handduk.

Fyllning:
300 g räkor, hackade
400 g fläskfärs
3 salladslökar, hackade
3 cm ingefära, riven
1 burk vattenkastanjer, hackade
1 burk bambuskott, hackade
1 tsk salt
1 msk soja
1 msk olja
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Kavla ut wontondegen tunt (använd gärna pastamaskin).
Stansa ut 8 cm cirklar i diameter eller 8*8 kvadrater.
Lägg 1 msk fyllning på varje.Dra dem samman högst upp som en säck.Koka pastan i ca 5 minuter i saltat vatten.
Servera med en dip gjord på soja och wasabi.

2 kommentarer:

  1. hej bra resept men det skulle vara bra att veta hur många portioner det blir för det blir ju väldigt mycket med ca 1kg fyllning då räknat med ca 150g per burk asiatiska grönsaker plus 700g kött/räkor plus salladslök jag skulle tro det blir mat till ca 6pers då räknat med degen man brukar räkna mellan 300g-500g mat per portion och om man vill ha en sallad eller nåt till kommer man lätt upp i den siffran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna Maria!

      Du har självfallet helt rätt - de flesta av rätterna vi publicerar här gör vi för 6 personer - middag och två matlådor! Till saken hör att vi är en ganska glupsk familj (barnen äter vuxenstorlekar och jag och Anders skulle vilja ha mer än så då vi är ute på restaurang). Så generösa 6 portioner skulle jag vilja säga.
      Vänligen,
      Lena

      Radera