tisdag 24 januari 2012

Inbakad köttfärslimpa

Av någon anledning blev smördegsrullen kvar efter nyår och nu började sista förbrukningsdagen gå mot sitt slut. Lägger man till att våra barn gillar köttfärs i alla valörer och deras mamma är svag för att göra köttfärslimpa, är svaret enkelt. I min köttfärslimpa tillför jag ganska mycket morötter, gör att hela limpan känns luftigare, tycker jag.

Inbakad köttfärslimpa
1 stort ark smördeg
750 g nötfärs
4 morötter, skalade och rivna
1 gul lök, skalad och riven
1 st ägg
1/2 dl majsenamjöl
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 fetaost
Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Mixa samman färs, rotfrukter, ägg, salt, mjöl och peppar och blanda till en fast smet. Låt vila någon kvart. Lägg smördegsrullen i mitten av en plåt. Forma smeten till en limpa ca 25 cm lång i dess mitt. Stick in fetaosten på olika ställen i färsen. Vik över och fäst kanterna av smördegen högst upp så att den omsluter hela köttfärslimpan. Sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175 grader Celsius. Stek ca 30 min tills dess innertemperatur når 68 grader Celsius.
Servera köttfärslimpan med pasta.

3 kommentarer:

 1. Skolan hade helt förstört min smak för köttfärslimpa, men sån tur var blev jag bjuden på en jättegod variant hemma hos vänner så nu kan jag definitivt tänka mig denna rätt igen.
  Fetaost och inbakning - intressant!

  SvaraRadera
 2. Vi är så dåliga på att göra olika färsrätter här hemma, mest för att fräs inte kockas till så ofta. Men en inbakad köttfärslimpa, det skulle vi absolut kunna tänka oss!

  SvaraRadera
 3. Fröken Dill: Jag önskade ibland då jag gick i skolan att någon liten rätt inte skulle falla mig i smaken, alla andra tycktes ha känsligare smaklökar än jag - min glupskhet tog helt överhanden... :-D

  Måretnssons kök: Jo, det är smidigt att slippa trilla köttbullar...och gott. Rekommenderas

  SvaraRadera