söndag 22 januari 2012

Två spanska viner

Fredag. Veckans sista arbetsdag. Men denna fredag har Arvid feber. Ganska hög feber. Eftersom jag själv är förkyld med lite huvudvärk (hade funderingar på att åka från jobbet tidigare under torsdagen) så är valet lätt när vi ska bestämma vem av oss som ska vara hemma. Lena och jag brukar varje söndag dra upp riktlinjer inför den kommande veckan. Om de blir sjuka, vem kan då vara hemma den och den dagen? Det är inte läge att diskutera sådant klockan 05.00 en kall vintermorgon.
Arvid sover mycket under dagen och Sigrid tycker att det känns konstigt. De brukar ju alltid leka när båda är hemma. "Varför måste Arvid sova hela tiden?" Nåja, en 45-årig pappa får duga det också.
Förkyld eller inte, lite fredags- och lördagsvin går alltid ner. Fast de dyrare Vina Tondoniavinerna vi hade tänkt ta får vänta tills vi båda känner oss friska...
Condes de Albarei, Albarino, Riax Baixas, 2005, köpt i Spanien för okänt antal kr.
Tydlig smak av övermogna äpplen, grapefrukt och något pepprigt. Den övermogna äppeltonen gör att vinet nästan påminner om ett sött vin. Ja, har nog passerat bäst-föredatum. Vinet försöker kommer överens med en tallrik gazpacho. Går väl sådär...
Celeste Crianza, Torres, Ribera del Duero, 2008, 132 kr på Viking Line.
Ett vin som vi gärna återkommer till. Lite sträv början, men därefter en mjuk jordgubb-vaniljmix som för tankarna till Rioja. Visst, det är samma druva (tempranillo), men Riberaviner brukar vara något strävare än Riojaviner. Dock inte det här. Mycket gott vin. Finns i beställningssortimentet för 170-180 kr flaskan.

1 kommentar:

  1. Det har hänt en del sedan "Spanskt lantvin". Eller var det bara jag som drack den i ungdomligt oförstånd för en massa år sedan?

    SvaraRadera