söndag 19 februari 2012

Chokladfondue (och barn)

Arvid och Sigrid är riktigt förtjusta i choklad. Fredagar och lördagar har vi (i likhet med stor del av övriga befolkningen) som godisdagar, eller "efterrättsdagar". Choklad i alla dess former har visat sig vara svårslaget. Varför inte testa chokladfondue? 10 nanosekunder efter fonduen nådde bordet insåg vi varför. För att inte riskera tapeternas omedelbara överlevnad, bar vi varsitt barn raka vägen till badkaret. Men gott var det.Chokladfondue
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
frukt (i bitar, t ex jordgubbar)
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Eller i mikro på låg effekt (det gjorde vi). Doppa fruktbitar i chokladen.

4 kommentarer:

  1. Vad härligt somrigt det såg ut med jordgubbarna!

    SvaraRadera
  2. Fröken Dill: Sant. De smakar inte så mycket i februari, men det kan man ha litet överseende med...

    SvaraRadera
  3. Hihi ja choklad mustasch är svårt att unvika eftersom choklad är så himla gott! Jordgubbar i februari, det är ju fantastiskt:)

    SvaraRadera
  4. Ann-Sofi MATSAFARI Så sant, så sant!//Lena

    SvaraRadera