torsdag 16 februari 2012

Lenas födelsedag firades med smörgåstårta och champagne

Lenas födelsedag infaller under en perfekt tid på året rent firarmässigt. I kalla februari är det extra välkommet med fest. Vi andra tre fyller år under sommaren, som ju är den årstid då det är extra lätt att hitta på ursäkter för att ha fest. Fast det är klart, barnkalas sommartid har sina fördelar. Man kan ju vara ute!
Lena fyller 45 år. Ingen ålder i sig och ingen av oss har problem med att bli äldre. Fast tanken på att man kan befinna sig i början av livets andra halvlek kan kännas lite tråkig.
Nåja, över till firandet!
Smörgåstårta
Broccolikräm:
400 g broccoli kokas i lättsaltat vatten. Broccolin mixas därefter med 400 g philapelphiaost, 4 msk riven pepparror, 4 dl creme fraiche, 1 tsk salt och 0,5 tsk vitpeppar.
Kaviarkräm:
Blanda 4 dl creme fraiche, 4 msk smörgåskaviar, 2 msk majonnäs, 1 dl finhackad gräslök och 1 dl hackad dill.
Lägg ut 3 av de 15 skivorna landgångsbröd. Bred på kaviarkräm, 300 g rökt lax, 5 kokta, skivade ägg. Allt fördelat på fyra lager. På taket och sidorna breds broccolikrämen ut. Toppa med 300 g skalade räkor och 160 g rom. Färdig att servera!

Till detta drack vi André Clouet Grande Réserve Champagne, nr 7686, 259 kr.
En av favoriterna bland champagner runt 250-kronorsstrecket. Trevligheter som rostat bröd och choklad går att hitta i denna godsak.

Grattis, Lena! Nu kör vi 45 år till! Älskar dig!

4 kommentarer:

 1. Grattis Lena!
  Låter som en helt underbar smörgåstårta!! Måste pröva den!
  Hade en engelsk gäst på besök här i förra veckan och då åt vi faktiskt både smörgåstårta och Boeuf Bourguignon (gjord på älgkött) :) Jessica

  SvaraRadera
 2. Tack Fröken Dill och tack Jessica!!!
  Smörgåstårtan här ovan är verkligen god. Hmmm Boeuf...på älgkött det låter väldigt gott!!!
  //Lena

  SvaraRadera
 3. Grattis till Lena i efterskott från oss, hoppas dagen blev precis som du ville att den skulle vara!

  SvaraRadera