måndag 5 mars 2012

Oxfile och barolo

Oxfilé på italienskt vis. Till det hade jag tänkt mig ett vin från Taurasi i södra Italien. Tittar i vinskåpet. Jo, där ligger flaskan. Men vad är det här? Sergio Gomba Barolo Boschetti 2004. Den har jag inte sett. Det måste vara Lena som har köpt. Vad har hon skrivit för pris på etiketten? 216 kr. Jo, den blir bra denna lördagkväll. Just barolo- och barbarescoviner är väldigt goda och prisvärda. Det är som om priserna släpar efter några år jämfört med viner från andra kända vinområden.
Vad hittar vi då i doft och smak? Läder, russin och körsbär. Och, som sig bör, tanniner och syra som märks. Men absolut inte för strävt eller bittert. Matkrävande, visst, men vilket giftermål med maten.

Till vinet åt vi baconinlindad oxfilé med hemmagjort potatismos, svamp och en enkel tomatsås.

1 kommentar: