torsdag 29 mars 2012

Smördegsinbakad chévre en suverän förrätt på en suverän vårmiddag

Vi var bjudna till fam S. häromveckan. Förutom att vi vuxna trivs väldigt bra går våra barn på samma dagis och leker med varandra dagligdags. Med andra ord kunde vi räkna med att få en riktig höjdarkväll alla fyra redan innan. Detta besannades många gånger om. Deras förrätt stack ut på ett särdeles positivt sätt: Smördegsinbakad getost...mmmmm...lika gott som det låter:
Smördegsinbakad getost, 4 pers
150 g getost
4 st smördegsplattor, färdiga
1 st citron
2 tsk herbes de provence
1 msk honung
1 st äggula
1 krm kanel
Sätt ugnen på 200 grader C. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 30x40 cm. Ta ut rundlar med ett glas eller runt mått ca 8 cm i diameter. Lägg en bit getost i mitten, droppa över lite citron och strö över Herbes de Provence. Toppa med litet honung. Pensla med äggula runt kanten och lägg på en ny rundel. Tryck till runt kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med resterande äggula och strö över lite kanel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad.Värdparet sliter i köket... ...medan jag sitter ock har det skönt. Så väldigt trevligt och mysigt allting!Huvudrätten Lasagne, försvann i ett rasande tempo...Sigrid underhöll oss med lite trumsolo......då hon inte lekte med de andra barnen...
Stort tack för en suvernt trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. VÅR-middag - det låter så underbart hoppfullt på något sätt!

    Även om det säkert finns flera bakslag att vänta vädermässigt så har vi snart den härliga ljusa, varma säsongen här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu har hagelattacken slutat, men det är åtminstone LJUST ute!!!
      //Lena

      Radera