tisdag 20 mars 2012

Torres Fransola och Torres Salmos

Konstigt, egentligen. När jag först kom i kontakt med lite finare viner från spanska vinproducenten Miguel Torres så tyckte jag inte att de var så märkvärdiga. Men för varje gång jag dricker ett Torresvin tycker jag bara att det blir godare och godare. Så var också fallet med dessa två viner som vi drack under fredags- och lördagskvällen.
Torres Salmos 2009, Priorat, Spanien, nr 73019, sex flaskor för 1536 kr.
Smakrikt och oblygt vin på Prioratvis. Rödfruktigt, lite örtigt med en lång eftersmak som gör att man bara sitter och njuter. Man vill ha mer, men kanske inte just då. Men gärna en fredag inom en snar framtid.
Torres Fransola 2009, Penedès, Spanien, nr 73020, sex flaskor för 1146 kr.
Friskt och fräscht med sauvignon blanctoner såsom fläder och krusbär. Man just som man tror att smaken ska klinga av kliver tydliga toner av ekfat in. En diskret, rund vaniljton. Själv tycker jag väldigt mycket om denna ekfatston, även för druvor som sauvignon blanc. Lena håller inte med. Hon vill att ett friskt sauvignon blancvin ska vara friskt ända in i mål. Här var det som att lägga på ett dämpande lock av just - ek, tyckte hon.

2 kommentarer:

  1. Fortfarande inte tillåtet med alkohol..inga problem ..men visst skulle det vara gott med ett glas vin eller en Whiskey ibland :) Drack ett jättegott österrikiskt dessertvin på en vinprovningskväll för några år sedan. Måste försöka minnas vad det hette!!

    SvaraRadera
  2. Man glömmer ofta bort hur gott det kan vara med dessertvin. Men när man väl dricker ett inser man att det här borde jag ju dricka oftare!

    /Anders

    SvaraRadera