tisdag 24 april 2012

Fläskfilé, potatispuré och rödvinssås

Fläskfilé
1,2 kg fläskfilé
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartepeppar
Putsa fläskfilén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Stek i ett par minuter på varje sida i en stek-, eller, grillpanna.

Potatispuré
2 kg potatis
4 msk smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
280 g bacon
1 knippe salladslök
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet, tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa med grova vispar. Knaperstek baconet och ansa och strimla salladslöken. Blanda i den finskurna salladslöken och det finskurna baconet i mset. Vispa lite till.
Rödvinssås
4 sardeller
4 msk strösocker
7,5 dl rött matlagningsvin
4 msk kalvfond
4 msk balsamvinäger
2 msk Maizena utrörd i lite vatten
1 msk smör
Hacka sardellerna. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vin, kalvfond, vinäger och sardeller. Låt koka i 10 minuter. Rör ut Maizena i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt koka i 2 minuter.

1 kommentar:

  1. Sardeller i rödvinssåsen - SMART!!!
    Tänker fröken Dill

    SvaraRadera