torsdag 12 april 2012

Lamm, rotfrukter i ugn och pesto

Lamm hör ju påsken till. Den friska peston ger här en uppiggande vårkänsla.
Lamm, rotfrukter i ugn och pesto
1,2 kg lammstek
2tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 msk smör
2 msk rapsolja
Krydda köttet med salt och peppar. Stek den stora steken runt om i smör och olja i en stor stekpanna i 10-15 miunter.
2 squash
1 purjolök
4 msk olivolja
15 potatisar
4 tomater
2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Skär squashen i tunna skivor. Ansa och finstrimla purjolöken. Stek squash och purjolök en kort stund i en stekpanna så de får lite färg. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skiva tomaten. Blanda tomat, potatis, squash, purjolök och salt i en väloljad, ugnssäker form. Grädda i 45 minuter i ugnen.
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl pinjenötter
1 msk pressad citron
3 dl olivolja
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Mixa basilikablad, skalade vitlöksklyftor, pinjenötter, citronsaft och sambal oelek med en mixerstav. Tillsätt oljan och fortsätt att mixa. Salta.

1 kommentar:

  1. Lite sambal i peston? Ja, varför inte. Låter gott!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera